Archive

Tags

Mimi Choi


Η Mimi Choi (@mimles)είναι επαγγελματίας make up artist με έδρα το Βανκούβερ, γνωστή παγκοσμίως για το μοναδικό καλλιτεχνικό της στυλ.
Η ομάδα του Face and Bodypainting Greece επικοινώνησε και μίλησε μαζί της ώστε να την γνωρίσουμε καλύτερα.

Η Mimi γεννήθηκε στο Μακάο - μια πρώην πορτογαλική αποικία στη νοτιοανατολική ακτή της Κίνας, γνωστή για τις ξεχωριστές της ευρωπαϊκές και κινεζικές επιρροές. 
Στα μέσα της δεκαετίας τους '90 μετανάστευσε στον Καναδά με τους γονείς της.Το 2014 αποφοιτώντας από Blanche Macdonald Centre άρχισε να γίνεται ευρέως γνωστή για τα illusion make up της.

Η έμπνευση της Mimi προέρχεται από διάφορες πηγές.Της αρέσει να περιλαμβάνει μοτίβα και υφές από το περιβάλλον της, την ψηφιακή φωτογραφική τέχνη καθώς και στοιχεία από σουρεαλιστικούς πίνακες από καλλιτέχνες όπως ο Salvador Dali και ο M.C. Έσχερ. Επιπλέον, η Mimi πάσχει από παράλυση του ύπνου - μια κατάσταση στην οποία το μυαλό της έχει συνείδηση, αλλά το σώμα της γίνεται προσωρινά μη ανταποκρινόμενο ενώ ξυπνά. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, βιώνει έντονα και συχνά τρομακτικά οράματα που έχουν εμπνεύσει πολλά από τα πιο νοσηρά και παραμορφωμένα πρόσωπα της. Αποφεύγει να δει τα έργα άλλων καλλιτεχνών μακιγιάζ, καθώς πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα εμποδίσει τη δημιουργικότητά της. Αντ 'αυτού, η Mimi προτιμά να χρησιμοποιεί τα έργα της στο παρελθόν ως σημείο αναφοράς της προόδου και της ωριμότητας της ως καλλιτέχνη.

Η Mimi Choi διδάσκει τώρα στο Blanche Macdonald ενώ συγχρόνως κάνει πολλά masterclasses και εργαστήρια σε όλο τον κόσμο διδάσκοντας την μαγεία του illusion make up. Ασχολείται επίσης ως καλλιτεχνικός διευθυντής για διάφορες καμπάνιες και το βιογραφικό της περιλαμβάνει συνεργασίες με μάρκες όπως το Make Up For Ever, MAC, Kryolan, Mehron, UNICEF, Warner Brothers και Samsung.Παράλληλα έχει εμφανιστεί σε διάφορες διεθνείς τηλεοπτικές εκπομπές, περιοδικά, μουσικά βίντεο καθώς και στο Met Gala του 2019.


1. Πείτε μας μία ή δύο συμβουλές που αποδεικνύονται σημαντικές κατά τη δημιουργία ενός μακιγιάζ οπτικής ψευδαίσθησης.

Πάντα ελέγχω την πρόοδό μου τραβώντας φωτογραφίες με το iPhone μου. Πολλές από τις ψευδαισθήσεις μου εξαρτώνται από τη γωνία, οπότε χρησιμοποιώ το iPhone μου συνεχώς για να βεβαιωθώ ότι όλα ταιριάζουν σωστά. Με βοηθά επίσης να προσδιορίσω σε ποιους τομείς πρέπει να προσθέσω σκιές και επισημάνσεις.

2. Πώς προετοιμάζεστε πριν από την εφαρμογή ενός illusion μακιγιάζ; (π.χ εργάζεστε σε face chart,εξασκείστε σε πραγματικό πρόσωπο, παίζετε με τα προϊόντα κ.λπ.)

Είμαι πολύ αυθόρμητη, οπότε συνήθως δεν χρησιμοποιώ face chart, εκτός εάν απαιτείται για δουλειά. Έχω συνήθως ένα σχέδιο για το τι θέλω να πετύχω στο μυαλό μου και το χαρτογραφώ απευθείας στο πρόσωπό μου εκ των προτέρων. Η διαδικασία μου είναι πολύ οργανική και προσαρμόζομαι ανάλογα με τις απαιτήσεις. Έχω τα αγαπημένα μου προϊόντα, οπότε ξέρω πώς να δουλεύω μαζί τους, αλλά αν χρησιμοποιώ κάτι νέο, το δοκιμάζω πάντα στο χέρι μου πριν το χρησιμοποιήσω σε μία από τις εμφανίσεις μου.

3. Συμμετέχετε σε πολλές εκδηλώσεις. Ποιες είναι οι δυσκολίες στο να κάνετε live μακιγιάζ και τι θα λέγατε ότι πρέπει να προσέξει κανείς;

Πριν από την πανδημία, συνήθιζα να ταξιδεύω πολύ για να κάνω live επιδείξεις, masterclass και φωτογράφισεις. Θα έλεγα ότι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο να κάνεις μια live παράσταση είναι να δουλεύεις με τους χρονικούς περιορισμούς. Όταν ζωγραφίζω για τον εαυτό μου στο σπίτι, μπορώ εύκολα να περάσω όλη την ημέρα δουλεύοντας, αλλά στις εκδηλώσεις υπάρχει συνήθως ένα χρονικό όριο. Σε αυτές τις περιπτώσεις  κάνω μακιγιάζ που ξέρω ότι μπορώ να επιτύχω εντός του δεδομένου χρονικού πλαισίου και φροντίζω να παρακολουθώ τον χρόνο κάπως. Ωστόσο, μερικές φορές μου αρέσει να συνεχίζω να δουλεύω μετά τη λήξη της εκδήλωσης, ώστε να βγάλω μια υπέροχη φωτογραφία από αυτήν!

4. Για κάποιον που ξεκινά τώρα, νομίζετε ότι είναι απαραίτητο να πάει σε σχολή μακιγιάζ ή αν είναι αρκετά ταλαντούχος μπορεί να εξελιχθεί μόνος του;

Σίγουρα δεν πιστεύω ότι το να πάει κάποιος σε σχολή μακιγιάζ είναι αναγκαίο, αλλά θα το συνιστούσα καθώς μαθαίνεις όλες τις βασικές τεχνικές.Σε μια σχολή μακιγιάζ σε διδάσκουν πώς να εργάζεσαι σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον που περιλαμβάνει τον τρόπο απολύμανσης των εργαλείων σου και τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους πελάτες σου. Ωστόσο, για να αναπτύξεις το στυλ και τις δεξιότητες σου, αυτό είναι κάτι που μπορείς να κάνεις μόνος σου μέσω  πολλών ωρών πρακτικής εξάσκησης και αυτοεξερεύνησης.

5. Ταλέντο ή γνώση, ποιό από τα δύο πιστεύετε ότι χρειάζεται κάποιος;
 
Κανένα από τα δύο! Νομίζω ότι από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για να είναι επιτυχημένος ένας καλλιτέχνης μακιγιάζ είναι να είναι παθιασμένος και να έχει μια θετική στάση. Χωρίς την προθυμία να εργαστείτε και χωρίς να έχετε ανοιχτό μυαλό, το ταλέντο και οι γνώσεις θα χαθούν. Το ταλέντο μπορεί να αναπτυχθεί και η γνώση μπορεί να μαθευτεί με την πάροδο του χρόνου, αλλά το πάθος και η θετικότητα είναι εγγενή για το άτομο.

6. Πόσο αποδεκτό και δημοφιλές είναι το δημιουργικό μακιγιάζ και το face painting στην αγορά μακιγιάζ; Μπορεί κάποιος να βιοποριστεί μόνο κάνοντας αυτά τα δύο;
Νομίζω ότι το δημιουργικό μακιγιάζ γίνεται πιο mainstream. Το παρατηρείτε περισσότερο στην τηλεόραση, σε μουσικά βίντεο, περιοδικά και διαφημίσεις. Νομίζω ότι κάποιος μπορεί να βιοπορίζεται αποκλειστικά από αυτά αρκεί να ξεχωρίζει αναπτύσσοντας το δικό του μοναδικό στυλ.

7. Μοιραστείτε το «tip of the week» μαζί μας!
Για creative και illusion make up, προτείνω τη χρήση χρωμάτων με βάση το νερό καθώς δεν θα λερωθούν τόσο εύκολα όσο τα λιπαρά χρώματα. Θα παραμείνουν επίσης ματ και δεν θα αντανακλούν το φως που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη δημιουργία βάθους.