Archive

Tags

Maurizio Fruzzetti


1)Πως ξεκινήσατε τη τέχνη του bodypainting?

Αποφοίτησα από την ακαδημία καλών τεχνών, Master of Art. Η καλλιτεχνική μου κατάρτιση προέρχεται από τον κόσμο της αρχιτεκτονικής και της γεωμετρίας.Οι γραμμές και τα σχήματα είναι τα μοτίβα που χαρακτηρίζουν το στυλ μου.

Συναντήθηκα με την τέχνη του bodypainting πριν από 7 χρόνια, κατά τύχη σε ένα πάρτι που είδα έναν ζωγράφο να ζωγραφίζει το πρόσωπο ενός παιδιού, με γοήτευσε ο μαγικός αυτός μετασχηματισμός, άρχισα αμέσως να μελετώ, να αναπτύσσω έργα και να ερευνώ τα υλικά, τα χρώματα και τα πινέλα. .. Στην αρχή είχα πολλές αποτυχίες, έπειτα βρήκα το στυλ μου και με αρκετή πρακτική έχω βελτιώσει την τεχνική μου.

Μου πήρε λίγο χρόνο για να κατανοήσω πλήρως όλους τους αισθητικούς και τεχνικούς κανόνες, σήμερα φροντίζω να κάνω masterclasses για να βοηθήσω τους νέους καλλιτέχνες να μάθουν τις τεχνικές και τα υλικά ώστε να μειώσουν τον χρόνο εκμάθησης της τέχνης.

Εκτός από τα μαθήματα body painting, ασχολούμαι με τη δημιουργία καλλιτεχνικών παραστάσεων στον κόσμο της μόδας και της ψυχαγωγίας. Συχνά καλούμαι να είμαι μέλος της κριτικής επιτροπής σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και επίτιμος καλεσμένος σε μεγάλες εκδηλώσεις.

2) Η τέχνη είναι αναπόσπαστο κομμάτι στο bodypainting ή μπορεί και κάποιος που δεν είναι μεγάλο ατού η ζωγραφική να το καταφέρει?

Η τέχνη είναι αναπόσπαστο μέρος του body painting, αν και κατά την άποψή μου, μια άριστη εκμάθηση των τεχνικών βοηθά στη δημιουργία έργων μεγάλης σημασίας, τέλειας τεχνικής και καλλιτεχνικής σύνθεσης.Το να γίνεις όμως καλλιτέχνης είναι εντελώς άλλο, γιατί μπορείς να είσαι τεχνικά εξειδικευμένος, αλλά να μην μπορείς να βρεις ένα προσωπικό στυλ που μπορεί να επικοινωνήσει τα καλλιτεχνικά σου συναισθήματα.


3) Ταλέντο ή πρακτική?

Το ταλέντο είναι απαραίτητο για τη δημιουργία, την εφεύρεση, ενώ η πρακτική είναι απαραίτητη για την εκτέλεση του έργου.

4) Από πού εμπνέεστε?

Η φύση και το περιβάλλον είναι η κύρια πηγή έμπνευσης.Τα επεξεργάζομαι και τα μεταμορφώνω σε απλά σχήματα και μοτίβα.

5) Τι είδος ζωγραφικής σας αρέσει?

Πάντα με γοήτευε η εικαστική τέχνη και η διακόσμηση. Είχα την τιμή να γνωρίσω προσωπικά, ,καλλιτέχνες που εκτιμώ το στυλ τους και που μου έδωσαν ένα ισχυρό κίνητρο να σπουδάσω και να μεγαλώσω καλλιτεχνικά, όπως είναι οι Αμερικανοί CraigTracy, ScottFray και MadelynGreco, ο Ελβετός FrediSchmid και οι Ιταλοί JohannesStotter και MatteoArfanotti.Επίσης πηγή έμπνευσης το Ρώσικο extreme make up.

6) Δουλεύετε πάνω σε χαρτί και έπειτα το αποδίδετε στο σώμα?

Το "γεωμετρικό" στυλ είναι πολύ περίπλοκο να επιτευχθεί γιατί είναι δύσκολο να διατηρηθεί σωστά πάνω στην καμπυλότητα του σώματος.

Είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε ένα έργο σε χαρτί κάνοντας ένα προσχέδιο

ανάλογο με το μέγεθος περιοχής του σώματος του μοντέλου που πρέπει να καλύψετε.

Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να μεταφέρετε το προσχέδιο σε διαφανές χαρτί για να μπορέσετε να αποτυπώσετε με ακρίβεια στο δέρμα.

7) Προσχεδιάζετε πάνω στο σώμα πριν ξεκινήστε την εφαρμογή?

Είναι σημαντικό για μένα να αναπτύξω το έργο ξεκινώντας από μια ιδέα, στην πραγματικότητα κάνω πολλά προσχέδια σε φύλλα χαρτιού, όταν βρω το σωστό μέγεθος και το σωστό αισθητικό σχήμα, πηγαίνω στις δοκιμές για την αντιστοίχιση χρωμάτων. Όταν τα πάντα μου αρέσουν, προετοιμάζω το τελικό μοτίβο σε πλήρες μέγεθος.

8) Με τι προϊόντα και εργαλεία προτιμάτε να δουλεύετε, π.χ. αερογράφο κτλ. Και για ποιο λόγο?

Η καλλιτεχνική μου εκπαίδευση μου επέτρεψε να γνωρίζω διαφορετικές τεχνικές και εργαλεία. Στη βαφή, προτιμώ να χρησιμοποιώ πινέλα. Στο γεωμετρικό στιλ, χρειάζομαι χρώματα που αφήνουν ένα ακριβές και σαφώς καθορισμένο σημάδι, στην πραγματικότητα πρέπει να είναι πολύ κορεσμένα και ταυτόχρονα να επιτρέπουν διαφανή σκίαση.

Τα αγαπημένα μου χρώματα είναι το DIAMOND FX γιατί μου επιτρέπουν να επιτύχω αυτά τα εφέ.


9) Υπάρχει κοινό στην Ιταλία , που ακολουθεί το bodypainting?

Στην Ιταλία, το body painting έχει αναπτυχθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, ωστόσο μόλις πριν από 4-5 χρόνια ξεκίνησησε να μεταδίδεται περισσότερο. Οι διαγωνισμοί και οι δημόσιες εκδηλώσεις (συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών δικτύων) συνέβαλαν στη διάδοση αυτής της τέχνης.

10) Με το ασχολείστε αυτό το διάστημα, που μπορούμε να σας βρούμε?

Φέτος, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης COVID-19, στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου και επίσης στην Ιταλία, όλες οι εκδηλώσεις body painting ακυρώθηκαν..

Ωστόσο, δεν σταμάτησα, συνέχισα να μελετώ και να αναπτύσσω νέα έργα στο στούντιο μου οπότε μεταξύ του ενός κλειδώματος και του άλλου, έκανα κάποια body painting με τα μοντέλα μου.

Αυτήν τη στιγμή ετοιμάζω έργα, αφιερωμένα στην social media, όπου ένα «μη τέλειο» σώμα είναι συνώνυμο της μοναδικότητας και όχι της ατέλειας.

11) Τι συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που ξεκινάει τώρα?

Οι συμβουλές που μπορώ να δώσω σε όσους εφαρμόζουν body painting

είναι να παρατηρήσετε προσεκτικά τα έργα των αγαπημένων σας καλλιτεχνών:

το στυλ, το χρώμα, την τεχνική, την αισθητική και προσπαθήστε να κατανοήσετε την εφαρμογή τους επικοινωνώντας παράλληλα με τον καλλιτέχνη για συμβουλές.

Προσπαθήστε να αναπαράγετε τα σχέδιά τους πρώτα σε χαρτί και μετά στο μοντέλο.

Μελετώντας καλά την ανατομία του σώματος του μοντέλου, ώστε να προσαρμόσουμε τέλεια τη ζωγραφική μας στο σώμα, σαν να ήταν ένα φόρεμα.

Ο σχεδιασμός είναι θεμελιώδης, δεν μπορεί να αυτοσχεδιαστεί.

γιατί θα σπαταλήσουμε πολύτιμο χρόνο και δεν θα αποφύγουμε τα αισθητικά λάθη.Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα έργα μου σε social media:

Instagram- @bpaintermauriziofruzzetti

Facebook- Maurizio Fruzzetti

Linkedin - Maurizio Fruzzetti