Archive

Tags

Συνέντευξη με την mua Εύα Καϊσάκη


Πες μας λίγα λόγια για σένα Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977. Είμαι κάτοχος του διεθνούς διπλώματος μακιγιάζ «ATELIER INTERNTIONAL» και απόφοιτη του ομίλου DATA TYPE- ATELIER DE BEAUTE στο αισθητικό και επαγγελματικό μακιγιάζ (μακιγιάζ τηλεόρασης/ κινηματογράφου/ θεάτρου,διορθωτικό μακιγιάζ,γήρανση προσώπου, χεριών με φωτοσκιάσεις), με εξειδίκευση στα special effects, στο face & body painting και στον αερογράφο. Εργάζομαι ως καθηγήτρια στο τμήμα SPECIAL EFFECTS KAI AIRBRUSH APPLICATION στον εκπαιδευτικό όμιλο DATA TYPE- ATELIER DE BEAUTE και υπεύθυνη προγράμματος σπουδών και δημοσίων σχέσεων στο παράρτημα Κορωπίου του εκπαιδευτικού ομίλου DATA TYPE- ATELIER DE BEAUTE.

Πότε ήρθες σε επαφή με το body/facepainting πρώτη φορά; Ποιο ήταν το ερέθισμα που σε τράβηξε σε αυτό; Η επαφή με τον μαγικό κόσμο του body/facepainting ήταν όταν ήρθε στα χέρια μου ένας αερογράφος, ξεκίνησα να επεξεργάζομαι τις λειτουργίες καθώς και τα χρώματα, διαφορετικής χρήσης όχι σαν αυτά τα όποια προϋπήρχαν στην ζωή μου μέσω του μακιγιάζ. Για εμένα ήταν πρόκληση να δουλεύω χωρίς πινέλα ή ακόμα κ συνδυαστικά .

Πες μας λίγα λόγια για την εμπειρία σου πάνω σε αυτό Ξεκίνησα ερασιτεχνικά από πολύ μικρή ηλικία. Το 2004 ολοκλήρωσα της σπουδές μου στο αισθητικό και επαγγελματικό μακιγιάζ, λίγο αργότερα ξεκίνησα την πορεία μου ως make up artist. Το 2010 άρχισα να εργάζομαι ως Υπεύθυνη προγράμματος σπουδών και δημοσίων σχέσεων στο παράρτημα Κορωπίου του εκπαιδευτικού ομίλου DATA TYPE- ATELIER DE BEAUTE και το 2014 άρχισα την διδασκαλία στο τμήμα Bodypainting Special Effects &airbrush application στον εκπαιδευτικό όμιλο όπου συνεχίζω να εργάζομαι ως κ σήμερα. Παράλληλα έχω δουλέψει σε ταινίες μικρού μήκους, video clip, τηλεόραση, καθώς έχω συμμετάσχει σε πολλές παρουσιάσεις συνεδρίων ως εισηγήτρια σε θέματα Bodypainting Special Effects &airbrush application.

Face ή bodypainting; Τι προτιμάς

Χμ… νομίζω ότι κανένας που ασχολείται με αυτό το επάγγελμα δεν μπορεί εύκολα να επιλέξει ανάμεσα στα δυο… θεωρώ ότι είναι ένας συνδυασμός φαντασίας και δημιουργίας αν κάτι αφαιρέσεις από τα δυο χάνεται η μαγεία του συνόλου.

Υπάρχει κάποιο στυλ που προτιμάς περισσότερο; Από μικρή έβλεπα ταινίες τρόμου, επιστημονικής φαντασίας και σπλάτερ οπότε η μεγάλη μου αδυναμία είναι τα special effects σε συνδυασμό με αερογράφο για να έχω ένα φυσικό αποτέλεσμα σε ότι δημιουργώ.

Τεχνική βαψίματος που συνήθως επιλέγεις Δουλεύω πολύ με αερογράφο θεωρώ ότι είναι ένα πολυχρηστικό εργαλείο στα χέρια μας. Μπορείς να τον δουλέψεις τόσο στο μακιγιάζ όσο και στο Bodypainting δημιουργώντας εντάσεις ,διαβαθμίσεις και το αποτέλεσμα του είναι ομοιόμορφο χωρίς διαφάνειες.

Υπάρχει κάποιο διάσημο πρόσωπο που θα ήθελες να βάψεις; Αν ναι, έχεις σκεφτεί τι θα του έκανες; Όχι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, η πρόκληση είναι για εμένα να παίρνεις ένα οποιοδήποτε πρόσωπο-σώμα και να το μεταμορφώνεις σε κάτι εντελώς διαφορετικό είτε με την μορφή του bodypainting είτε με την μορφή special effects με χρήση εξειδικευμένων προϊόντων για την δημιουργία χαρακτηριστικών.

Στην Ελλάδα πως βλέπεις τα πράγματα ως προς το επίπεδο των καλλιτεχνών; Θεωρείς ότι η οικονομική κρίση επηρεάζει την ανάπτυξη της τέχνης; Η κρίση όπως είναι γνωστό και φυσικό, άλλωστε, έχει επηρεάσει όλες τις πτυχές της ζωής στη χώρα μας, αλλά και όλα τα επαγγέλματα. Γενικά, φαίνεται πως η κρίση μας έμαθε και κάποια πολύ βασικά και χρήσιμα πράγματα, τόσο σαν επαγγελματίες, όσο και σαν καταναλωτές. Σαν επαγγελματίες μας έμαθε να σεβόμαστε τους πελάτες μας και να ανταποκρινόμαστε στην οικονομική τους κατάσταση. Σαν καταναλωτές από την άλλη, μας έμαθε να εκτιμάμε πιο πολύ τα λεφτά μας . Δεν θεωρώ ότι επηρεάζει την ανάπτυξη της όσο υπάρχουν ακόμα δημιουργικά μυαλά!!!

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται κάποιος για να ασχοληθεί με αυτόν τον τομέα του μακιγιάζ; Χρειάζεται αγάπη και κατανόηση για να μπορείς κάθε φορά να δώσεις το καλύτερο σου. Ένας συνδυασμός ταλέντου και πάθους, κάθε πρόσωπο ή σώμα είναι διαφορετικό και έχει διαφορετικές ανάγκες, χαρακτηριστικά και είναι κάθε φορά μία νέα πρόκληση.

Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν; Το πρώτο και προφανές είναι να αισθάνονται ελεύθερα να ασχοληθούν με κάτι που τους αρέσει. Μέσα από την ενασχόληση με τις τέχνες και ειδικότερα με την τέχνη του bodypainting , καλλιεργούνται δεξιότητες όπως, η φαντασία και η δημιουργικότητα. Έτσι λοιπόν έμμεσα θα διδαχθούν πως θα πρέπει να κοπιάσουν για να μάθουν κάτι καινούριο και μάλιστα με τη θέλησή τους! Και βέβαια προοδεύοντας θα νιώθουν μεγάλη ικανοποίηση και πίστη στις δυνατότητές τους.

Κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις εσύ... Μην διστάζεις να ονειρευτείς… Τόλμησε να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα!!!

Για τους τρόπους επικοινωνίας με την mua Εύα Καϊσάκη επισκεφτείτε την gallery του site.

#ΕύαΚαϊσάκη #makeupartist

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon