Archive

Tags

Αφιέρωμα στον make up artist Άρη ΒερέμηΝέος,ωραίος και πολύ ταλαντούχος.Κάνει καριέρα στο εξωτερικό και έχει ήδη αρκετές συνεργασίες στο ενεργητικό του με μεγάλες εταιρείες καλλυντικών και σπουδαία ονόματα του χώρου.Ο λόγος για τον Άρη Βερέμη.Ώριμος, συνεσταλμένος, με συνεχόμενη ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει ότι όταν αγαπάς κάτι πολύ μπορείς να το πετύχεις κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες σε όποιο μέρος του κόσμου και να είσαι.


Γεννήθηκε στην Αθήνα.Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα πέρασε σε Αθήνα και Ρόδο.Έπειτα εγκαταστάθηκε μόνιμα στο νησί. Από μικρή ηλικία γράφτηκε στον Υγρό Στίβο Ρόδου όπου και ασχολήθηκε με το πόλο και το μπάσκετ ενώ από το γυμνάσιο θυμάται να υπήρχε μέσα του έντονη καλλιτεχνική ροπή.

Κάθε φορά που αρρώσταινε και έπρεπε να μείνει κλεισμένος στο σπίτι η αγαπημένη του ασχολία ήταν να ζωγραφίζει ήρωες από διάφορα κόμικ.Στα είκοσι ένα του παίρνει την απόφαση να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον στην Αθήνα,όπου για να ζήσει και να αντεπεξέλθει στα έξοδα του κάνει διάφορες δουλειές άσχετες με το τωρινό του αντικείμενο.Τίποτα από αυτά όμως δεν τον καλύπτει.Υπάρχει βαθιά μέσα του ένα κενό και μια μόνιμη αναζήτηση του αντικειμένου που θα τον τραβήξει και θα γεμίσει την ζωή του.Γύρω στα είκοσι πέντε του ανακαλύπτει τον κόσμο των special effects και αποφασίζει να τον ακολουθήσει.

Γράφεται σε σχολή και έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον τομέα της αισθητικής και του μακιγιάζ τα οποία θα αγαπήσει.Αποφοιτώντας πιάνει απευθείας δουλειά στα sephora στον χώρο των πωλήσεων κάτι το οποίο του προσφέρει άμεση εξοικείωση με το μακιγιάζ και την κάλυψη αναγκών σε διαφορετικά πρόσωπα και καταστάσεις.Μερικά χρόνια αργότερα συνεργάζεται με την Benefit Cosmetics.

Ταυτοχρόνως στη ζωή του αναπτύσσεται μια καρμική σχέση που έχει σημαδέψει την καλλιτεχνική του πορεία και συνεχίζει μέχρι σήμερα να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του, στον χαρακτήρα του, στον τρόπο δουλειάς του και έχει διαμορφώσει την κριτική του σκέψη.Ο λόγος για τους αδερφούς Αλαχούζους, Γιώργο και Ρούλη, οι οποίοι είναι ειδικοί των special effects και τους οποίους αποκαλεί χαριτολογώντας τα Αλαχούζια του.

Σε κάθε σημείο της συνέντευξης δεν παύει να αναφέρεται σε εκείνους.Ο θαυμασμός, η περηφάνια του και η ευγνωμοσύνη του είναι έκδηλα καθόλη την διάρκεια της συνέντευξης.Μάλιστα εξομολογείται ότι ήταν όνειρο ζωής να τους γνωρίσει. Όλα ξεκίνησαν όταν μια μέρα πήρε την απόφαση να τους στείλει ένα μήνυμα και να τους ζητήσει να έρθει σε επαφή μαζί τους κάτι που δεν περίμενε να συμβεί.Εκείνοι όχι μόνο του απάντησαν αλλά τον κάλεσαν και στο εργαστήριο τους. Από τότε μεταξύ τους δημιουργήθηκε μια ιδιαίτερα στενή σχέση, η οποία είναι πλέον οικογενειακή και χαρακτηρίζεται από βαθιά αγάπη. Βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι σε όποιο επίπεδο κι αν φτάσει η επαγγελματική του πορεία η σχέση δασκάλου-μαθητή πάντα θα υφίσταται. Πάντα θα θέλει την άποψη τους και πάντα θα υπάρχουν πράγματα να μάθει από εκείνους.

Είναι οι άνθρωοποι που τον μύησαν στα μυστικά των special effects, στο πώς​​ πρέπει να σκέφτεται και να προετοιμάζει ένα concept, πώς να διεξάγει μια σωστή έρευνα και εντέλει πώς να την υλοποιεί χωρίς να κάνει εκπτώσεις. Τονίζει ότι είναι πολύ αυστηροί μαζί του. Θυμάται χαρακτηριστικά ότι μια φορά είχε κάνει ένα bodypainting pop art και αν και γνώριζε ότι δεν ήταν τόσο ικανοποιητικό όσο θα ήθελε, έστειλε φωτογραφίες στους Αλαχούζους. Ο Ρούλης τον πήρε αμέσως τηλέφωνο και με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τον έβρισε κάτι που και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι ήταν για το καλό του. Στο κομμάτι της τέχνης, η επιρροή τους πάνω του είναι στον μέγιστο βαθμό!

Το 2015, για τα μάτια μιας κοπέλας αποφασίζει να ξενιτευτεί και να μετακομίσει στην Αυστραλία. Εκεί ψάχνει για εργασία στο αντικείμενο του ενώ παράλληλα δουλεύει ως βοηθός ελαιοχρωματιστή, λαντζιέρης και σερβιτόρος για να βγάλει τα προς το ζην. Καταφέρνει να μαζέψει τα απαιτούμενα χρήματα και κάνει prosthetic make up masterclass. Κατά την διάρκεια του, συνεργάτιδα της σχολής και make up artist στην σειρά Game of Thrones τον προτρέπει να κυνηγήσει το όνειρο του στην Αγγλία.

Το 2016, επιστρέφει στην Ρόδο και πιάνει δουλειά στην Benefit Cosmetics ενώ παράλληλα εργάζεται και ως freelancer make up artist, delivery και σερβιτόρος. Θα έκανε οτιδήποτε για να έρθει πιο κοντά στον στόχο του δηλαδή να καταφέρει να ταξιδέψει στην Αγγλία! Και το καταφέρνει, κλείνει δουλειά στην Benefit Cosmetics της Αγγλίας και μετακομίζει εκεί.

Η εμπειρία του στην Αυστραλία τον βοηθάει να προσαρμοστεί γρήγορα. Παραμένει στην εταιρεία έξι μήνες κι αργότερα προσλαμβάνεται στον παγκοσμίου φήμης οίκο καλλυντικών Dior!

Αυτή την στιγμή τον βρίσκουμε σε ένα κομβικό κομμάτι της ζωής του όπου όλα δείχνουν πάλι να αλλάζουν και να προκύπτουν νέες συνεργασίες. Αποδέχτηκε την πρόταση της εταιρείας Bobbi Brown ώστε να γίνει μέλος της ομάδας της, ενώ συμμετείχε στο φετινό Imats της Αγγλίας ως βοηθός ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες των special effects και θρύλο στον τομέα του Thomas E. Surprenant (Star Trek,X-men,Ο Λαβύρινθος κλπ)

παρουσιάζοντας δύο από τις εντυπωσιακότερες δημιουργίες του event. Οι επαφές τους είχαν ξεκινήσει μερικά χρόνια νωρίτερα, ο Thomas παρακολουθούσε την εξέλιξη του Άρη μέσω των δουλειών του και ήθελε κάποια στιγμή να συνεργαστούν. Τι καλύτερο από το Imats;... Επιπλέον η παγκοσμίου φήμης make up artist Mona Turnbull του ζήτησε να αναλάβει να δημιουργήσει και να παρουσιάσει κάτι ολότελα δικό του στο The Prosthetic Event που διοργανώνει ο Neil Gordon και η Millennium Fx και θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Αγγλία!

Παράλληλα έχει αναλάβει την επιμέλεια μακιγιάζ σε μία καινούργια ταινία τρόμου. Ως εκ τούτου η φήμη του ως freelancer make up artist έχει αρχίσει και εξαπλώνεται και ολοένα περισσότερα άτομα ζητάνε να επιμεληθεί το μακιγιάζ τους.

Η αγάπη του Άρη για το μακιγιάζ είναι μεγάλη. Δεν ξεχωρίζει special effects, bodypainting ή beauty. Τα εκτιμάει όλα το ίδιο και τα συνδυάζει αναλόγως με το τι θέλει να κάνει. Δεν είναι του γραμμικού στυλ, έχει έφεση στο να δημιουργεί χαρακτήρες, ρεαλιστικά πλάσματα και να παίζει με τις υφές. Αγαπημένη του δουλειά είναι ο «Έκπτωτος Άγγελος», συνδυασμός special effects και bodypainting που για την εφαρμογή του χρειάστηκαν έξι ώρες.

Τεράστιο "σχολείο" για έναν make up artist θεωρεί ότι είναι το retail. Αυτός είναι ο πραγματικός κόσμος και όχι ένα προστατευμένο περιβάλλον με τέλεια πρόσωπα και φωτογράφους που θα διορθώσουν τις όποιες ατέλειες. Όπως ο ίδιος λέει έρχεσαι σε επαφή με δύσκολα και διαφορετικά πρόσωπα, με διαφορετικές ανάγκες. Μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις διαφορετικούς χαρακτήρες και να δίνεις λύση σε όλα.

Όσον αφορά την Ελλάδα παρατηρεί ότι ενώ το κομμάτι του bodypainting ανθεί όχι μόνο ποσοτικά αλλά κυρίως ποιοτικά, δεν υπάρχει αξιοκρατία και αντικειμενικότητα. Κάτι που είναι εμφανές κυρίως στους διαγωνισμούς στους οποίους αδικούνται παιδιά που έχουν ταλέντο , με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι διαγωνισμοί ως θεσμός να χάνουν το κύρος τους. Επιβάλλεται τα άτομα που επιλέγονται για κριτική επιτροπή να έχουν καλή γνώση του αντικειμένου και να κρίνουν αξιοκρατικά. Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Εγώ μπορεί να έχω άποψη για την μαγειρική δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχω και τις τεχνικές γνώσεις για να μπορέσω να κρίνω ένα πιάτο».

«Κ@υλ@ για αυτό που κάνεις...Για να κάνεις αυτό που κάνουμε και να το κάνεις σωστά, αυτό χρειάζεται! Το ταλέντο ναι θα σε βοηθήσει αλλά αν το σκεφτείς η προδιάθεση σε κάτι είναι από μόνη της ένα μικρό ταλέντο όπως και να έχει. Το πως θα το εξελίξεις και το που θα το φτάσεις είναι θέμα δουλειάς και προσπάθειας. Κάποιοι μπορούν να κάνουν το ταλέντο τους επάγγελμα, εμείς είμαστε από αυτούς τους τυχερούς».

Κλείνοντας μας προτρέπει να σταματήσουμε να είμαστε ζηλόφθονες και να δεχόμαστε την κριτική γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι. Θα πρέπει να έχουμε αυτογνωσία και να ακούμε τις γνώμες των άλλων, βέβαια κι εμείς από την πλευρά μας να εκφέρουμε την άποψη μας με σεβασμό!!!

Για τους τρόπους επικοινωνίας με τoν make up artist Άρη Βερέμη επισκεφτείτε την gallery του site.

Κάντε click για μεγένθυση:

#makeupartist #ΆρηςΒερέμης